210 5739200

Δωρεάν μεταφορικά σε παραγγελίες άνω των 50 ευρώ.

Λεώφ. Φυλής 339, Άνω Λιόσια.

Φτιάξτε μόνοι σας έναν οικολογικό λαχανόκηπο.


Συγκαλλιέργεια φυτών 'συντρόφων' στο λαχανόκηπο.

Η φύτευση -συγκαλλιέργεια ορισμένων φυτών με τα λαχανικά αποτελεί μέρος της ολοκληρωμένης διαχείρισης επιβλαβών οργανισμών (IPM), η οποία επιδιώκει να χρησιμοποιήσει πολλαπλές οικολογικές στρατηγικές για τον αποτελεσματικό έλεγχο των επιβλαβών ειδών. Στη διαχείριση των επιβλαβών οργανισμών βασισμένων σε ενδιαιτήματα (φυτά που είναι βιότοποι εντόμων ), οι καλλιεργητές προσαρμόζουν την ποικιλότητα των φυτών εντός και γύρω από τα καλλιεργήσιμα φυτά για να προσελκύσουν τους πληθυσμούς των επιβλαβών παρασίτων προσελκύοντας ταυτόχρονα και τα αρπακτικά και τα παρασιτοειδή που είναι οι φυσικοί εχθροί των επιβλαβών ειδών.

Κατάλληλα φυτά για τον καλοκαιρινό λαχανόκηπο είναι ο κατηφές , όλα τα ειδή βασιλικών , ο δυόσμος , η μέντα , η λεβάντα , το θρούμπι η λαδανιά είναι από τα πιο γνωστά . Τα αιθέρια έλαια των αρωματικών φυτών είναι απωθητικά για τα επιβλαβή έντομα και δρουν ευεργετικά στην ανάπτυξη των φυτών του λαχανόκηπου . Τα φυτά συνοδοί βοηθούν τους φυσικούς εχθρούς των παρασίτων προσφέροντας τους καταφύγιο, νέκταρ, εναλλακτικά θηράματα - ξενιστές και γύρη. Τα περισσότερα από τα ωφέλημα έντομα που προσελκύονται είναι πολύ καλοί επικονίασης για τα λαχανικά μας συμβάλλοντας ικανοποιητικά στην αυξηση της παράγωγης μας . Οι ρίζες του κατιφέ (όλα τα ειδή) εγχέουν μια απωθητική για τους επιβλαβείς Ριζονηματώδεις που παρασιτούν στα καλλιεργούμενα φυτά μας.

Πως θα προσελκύσω στον κήπο μου τα ωφέλημα έντομα και να μπορέσει να αναπτυχτεί ένα υγείες μίνι οικοσύστημα στο λαχανόκηπο και ανθόκηπο ;

Στη φύση γύρο μας υπάρχει και αναπτύσσεται μια πλούσια έντομο πανίδα πάνω σε μια ποικιλομορφία φυτών . Η φυτό ποικιλία είναι το πρώτο βήμα που πρέπει να κάνουμε για να προσελκύσουμε ωφέλημα έντομα . Έτσι τους παρέχουμε ενδιαιτήματα που ευνοούν την προσέλκυση και επιβίωση τους . Για παράδειγμα, πολλά αρπακτικά και παρασιτικά είδη τρέφονται με νέκταρ και γύρη όταν δεν υπάρχουν επιβλαβή θηράματα , οπότε είναι απαραίτητο να έχουμε κοντά άνθη . Η ύπαρξη πολλών ειδών φυτών που παράγουν γύρη και νέκταρ σε μια περιοχή θα παρέχει συνεχώς τροφή όχι μόνο για ένα είδος. Πολλά βότανα είναι ιδανικά . Λεβάντα , δυόσμος , φλισκούνι ,μέντα , δενδρολίβανο , μαργαρίτες , κατηφές και πολλά ανθοφόρα παρέχουν εναλλακτική πηγή τροφής και κάλυψης στα ωφέλημα όλη την διάρκεια του έτους.

Παράλληλα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τα φυτοπροστατευτικά σκευάσματα , χρησιμοποιούμε βιολογικά σκευάσματα τις βραδινές ώρες που δεν ενεργοποιούνται τα ωφέλημα είδη.

Πηγή φωτογραφιών: www.pixabay.com

Προηγούμενο Επόμενο

Λεώφ. Φυλής 339, Άνω Λιόσια

210 5739200

contact@geoponikifilis.gr

210 5739200

Καλέστε μας για να κάνετε τηλεφωνικά την παραγγελία σας.

Δωρεάν μεταφορικά

Για παραγγελίες άνω των 50 ευρώ και εντός αστικού ιστού.

Σωστή παράδοση

Η παράδοση γίνεται από εμάς, γεγονός που εξασφαλίζει γρήγορη και άρτια εξυπηρέτηση.