210 5739200

Δωρεάν μεταφορικά σε παραγγελίες άνω των 50 ευρώ.

Λεώφ. Φυλής 339, Άνω Λιόσια.

Πως θα αντιμετωπίσω τα κουνούπια;


Σχεδόν όλοι έχουμε τη δυσάρεστη εμπειρία του τσιμπήματος από ένα κουνούπι. Τα τσιμπήματα των κουνουπιών μπορούν να προκαλέσουν ερεθισμό του δέρματος λόγω αλλεργικής αντίδρασης από το σάλιο του κουνουπιού - αυτό προκαλεί το κόκκινο σημάδι και τον κνησμό. Αλλά μια πιο σοβαρή συνέπεια ορισμένων δαγκωμάτων κουνουπιών μπορεί να είναι η μετάδοση σοβαρών ασθενειών και ιών όπως η ελονοσία, ο ιός του δάγκειου πυρετού, ο ιός Zika και ο ιός του δυτικόυ Νείλου, οι οποίοι μπορούν να οδηγήσουν σε δυνητικά άσχημα έως θανατηφόρες καταστάσεις.

Για την ορθή αντιμετώπιση των κουνουπιών απαιτείται η γνώση του βιολογικού τους κύκλου. Όλα τα είδη κουνουπιών περνούν από τέσσερα διαφορετικά στάδια (αυγό, προνύμφη, χρυσαλίδα και ακμαίο) κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους. Τα πρώτα τρία στάδια εμφανίζονται στο νερό, αλλά το ακμαίο (ενήλικο) είναι το ενεργό ιπτάμενο έντομο. Μόνο το θηλυκό κουνούπι δαγκώνει και τρέφεται με το αίμα ανθρώπων ή άλλων ζώων. Αφού λάβει ένα γεύμα αίματος, το θηλυκό κουνούπι γεννά τα αυγά πάνω ή κοντά στο νερό, το έδαφος και στη βάση ορισμένων φυτών, σε μέρη που μπορεί να γεμίσουν με νερό. Τα αυγά μπορούν να επιβιώσουν σε ξηρές συνθήκες για μερικούς μήνες. Παρατηρήστε ότι η παρουσία των κουνουπιών σχετίζεται πάντα με την παρουσία στάσιμου νερού αφού, εκτός από το τελευταίο στάδιο του βιολογικού τους κύκλου (ακμαίο-το γνωστό ενοχλητικό κουνούπι που μας τσιμπά) όλα τα άλλα στάδια διαβιούν σε σημεία με στάσιμο νερό.

Η καταπολέμηση των κουνουπιών απαιτεί την εφαρμογή μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής με σημαντικό μέτρο την απομάκρυνση των στάσιμων νερών, την αποφυγή των τσιμπημάτων και τέλος τη χρήση κατάλληλων παρασιτοκτόνων δημοσίας υγείας με ψεκασμό των επιφανειών. Η χρήση των παρασιτοκτόνων ακολουθώντας τις οδηγίες της ετικέτας δεν δημιουργεί κινδύνους για τον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον.

Πηγή φωτογραφιών: www.pixabay.com

Προηγούμενο Επόμενο

Λεώφ. Φυλής 339, Άνω Λιόσια

210 5739200

contact@geoponikifilis.gr

210 5739200

Καλέστε μας για να κάνετε τηλεφωνικά την παραγγελία σας.

Δωρεάν μεταφορικά

Για παραγγελίες άνω των 50 ευρώ και εντός αστικού ιστού.

Σωστή παράδοση

Η παράδοση γίνεται από εμάς, γεγονός που εξασφαλίζει γρήγορη και άρτια εξυπηρέτηση.