210 5739200

Δωρεάν μεταφορικά σε παραγγελίες άνω των 50 ευρώ.

Λεώφ. Φυλής 339, Άνω Λιόσια.

Λίπασμα - Διατροφή των φυτών.


Η λίπανση, μια απαραίτητη κηπουρική εργασία, ουσιαστικά είναι η παροχή θρεπτικών συστατικών με σκοπό την καλή θρέψη των φυτών. Η καλή θρεπτική κατάσταση των φυτών βελτιώνει τους ρυθμούς ανάπτυξης , προάγει την ανθοφορία-καρποφορία και την άμυνα των φυτών σε βιοτικούς και αβιοτικούς παράγοντες του περιβάλλοντος. Για να είναι αποτελεσματική η λίπανση πρέπει να συνδυάζεται με τη βελτίωση του εδάφους που φύονται τα φυτά μας. Η φροντίδα του χώματος είναι σημαντικότερη και επιτρέπει στα φυτά να έχουν πρόσβαση στα θρεπτικά συστατικά που τους παρέχουμε μέσω των λιπασμάτων. Τα οργανοχημικά λιπάσματα εξυπηρετούν ταυτόχρονα και τους δυο σκοπούς και βελτιώνουν το έδαφος και παρέχουν θρεπτικά συστατικά.

Οι τέσσερις αρχές της ορθολογικής λίπανσης.

Για να είναι αποτελεσματική η λίπανση πρέπει να απαντήσουμε στις παρακάτω ερωτήσεις.

1. Τι τύπο λιπάσματος πρέπει να χρησιμοποιήσω; Υπάρχουν πολλοί τύποι λιπασμάτων οργανικά και ανόργανα, απλά και σύνθετα, κοκκώδη και κρυσταλλικά. Το λίπασμα που θα χρησιμοποιήσουμε να ενδείκνυται για την καλλιέργεια που έχουμε πχ άνθη, φυτά εσωτερικού χώρου, κηπευτικά, καρποφόρα δένδρα, αμπέλια, ελαιόδεντρα κλπ

2. Με πιο τρόπο να λιπάνω τα φυτά; Με διασκορπισμό στο έδαφος, με ριζοπότισμα η με ψεκασμό του φυλλώματος; Η εφαρμογή να γίνεται περιμετρικά του κορμού, σε ένα κύκλο στην προβολή της κόμης των δένδρων η στις γραμμές των φυτών, με κύριο σκοπό την περιοχή της ενεργής ρίζας. Το ριζοπότισμα είναι η πιο αποτελεσματική εφαρμογή και φυσικά διαφυλλικά με ψεκασμούς του φυλλώματος με διαλύματα θρεπτικών συστατικών συνήθως αυτό χρησιμοποιείται για τα ιχνοστοιχεία όπως ο σίδηρος.

3. Πόση ποσότητα; Η ποσότητα να είναι ανάλογη για τα φυτά μας όχι υπερβολές ούτε μικρότερες ποσότητες ωφελούν.

4. Ποτέ; ποια είναι η ιδανικότερη εποχή για λίπανση; Οταν τα φυτά μας έχουν τις μεγαλύτερες απαιτήσεις σε θρεπτικά συστατικά, το άριστο θα είναι ένας συνδυασμός χρόνου εφαρμογής και διαθεσιμότητας προς τα φυτά μας. Γενικά μεγάλες απαιτήσεις σε άζωτο υπάρχουν την εποχή της βλαστικής ανάπτυξης, σε φωσφόρο και ιχνοστοιχεία την εποχή άνθισης και καρπόδεσης και σε κάλιο στην ωρίμανση και ανάπτυξη των καρπών. Δεν λιπαίνουμε ποτέ σε περιόδους καύσωνα και παγετού .

Πότισμα και λίπανση.

Τέλος το λίπασμα χρειάζεται πότισμα (βασικά βροχή για να απορροφηθεί από τις ρίζες στα μη ποτιστικά κτήματα ). Κατά την εφαρμογή των λιπασμάτων πρέπει να βεβαιωθείτε ότι το έδαφος είναι υγρό. Τα λιπάσματα είναι λιγότερο αποτελεσματικά σε ξηρό έδαφος, διότι μπορεί να υπάρξουν απώλειες θρεπτικών στοιχείων προς την ατμόσφαιρα (κυρίως αζώτου) και επειδή είναι πιθανών να προκαλέσουν κάψιμο στις ρίζες .

Προηγούμενο Επόμενο

Λεώφ. Φυλής 339, Άνω Λιόσια

210 5739200

contact@geoponikifilis.gr

210 5739200

Καλέστε μας για να κάνετε τηλεφωνικά την παραγγελία σας.

Δωρεάν μεταφορικά

Για παραγγελίες άνω των 50 ευρώ και εντός αστικού ιστού.

Σωστή παράδοση

Η παράδοση γίνεται από εμάς, γεγονός που εξασφαλίζει γρήγορη και άρτια εξυπηρέτηση.